Bedrijfsfitness; een must voor iedere organisatie

Eigenlijk zouden steeds meer organisaties over moeten gaan op het aanbieden van bedrijfsfitness voor hun medewerkers. Wanneer je kijkt naar de hoeveelheid aan personeel dat daadwerkelijk een kantoorbaan heeft en het grootste gedeelte van de dag een zittend beroep uitvoert, kan bedrijfsfitness ten goede komen aan de gezondheid van de medewerker. Zo krijgen veel medewerkers veel te weinig beweging en als ze thuiskomen, ploffen ze vaak op de bank neer om vervolgens niet meer in beweging te komen. Daardoor kunnen gezondheidsproblemen worden ontwikkeld, denkend aan rugklachten, verslechterde bloedsomloop en verminderde weerstand. Natuurlijk komt dit niet ten goede op het werk en al helemaal niet bij de werkgever. Hoogste tijd dus om de voordelen van bedrijfsfitness te introduceren.

Voordelen van bedrijfsfitness

De voordelen om binnen de organisatie een ruimte te reserveren om bedrijfsfitness toe te passen zijn groot voor zowel de medewerkers alsmede de werkgevers. Iedereen kan er zijn voordeel mee uithalen.

Werknemers

Door te gaan fitnessen ben je als werknemer volop in beweging. Door elke dag meer dan 30 minuten te trainen, zorg je ervoor dat jij je zowel psychisch alsmede lichamelijk beter voelt en gezonder bent.
Zo krijg je meer uithoudingsvermogen door verbetering van gezondheid en conditie. Dit zorgt ervoor dat je werkvermogen verbeterd en jouw concentratievermogen optimaal is.

Energieniveau stijgt

Door in beweging te komen, blijf je niet alleen op gewicht (of heb je te maken met gewichtsverlies), je krijgt er ook meer energie van. Ook neemt jouw alertheid toe door middel van training. Je verhoogt namelijk de bloedstroom naar de hersenen, waardoor je jouw bewustzijn vergroot. De voordelen op het werk zijn duidelijk te waarnemen, aangezien jij je meer kunt focussen op de te verrichten werkzaamheden. Zo ben je uiteindelijk productiever op een dag.

Psychische conditie

Niet alleen ervaar je de lichamelijke de voordelen door actief te sporten door middel van bedrijfsfitness, ook psychisch bereik je er meer mee. In tijden van druk en spanning op het werk, kun jij juist ontspanning creëren door actief in beweging te zijn. Je kunt hierdoor stress kwijt, waardoor je beter in je vel zit. Ook angstgevoelens en somberheid worden bestreden.
Kortom, door te sporten wordt de psychische conditie aanzienlijk verbeterd. Dit komt ook doordat de hormonen dopamine, serotinine en noradrenaline worden vrijgegeven. Deze hormonen zorgen ervoor dat jij je lekker voelt.

Preventie griep

Het risico om een virus op te lopen, zoals de griep of een verkoudheid, kan voorkomen worden door regelmatig in beweging te komen. Hierdoor wordt het immuunsysteem verbeterd. Door minder vaak ziek te zijn, ben je vaker op het werk aanwezig om je werkzaamheden te verrichten. Niet alleen de griep of een verkoudheid kan worden voorkomen, ook ziektebeelden zoals overgewicht, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes kunnen ontwikkelt worden bij een vermindering aan beweging.

Daarnaast biedt bedrijfsfitness voordelen aan op het gebied van kosten en bereikbaarheid. Door direct voor of na het werk te gaan sporten binnen de organisatie, voorkom je dat je bij thuiskomst niet meer in beweging wilt komen. Ook scheelt het je in abonnementskosten die toch vaak op kunnen lopen bij reguliere sportscholen. Door te sporten in de organisatie leer je meer mensen kennen en kun je ontspannen aan je werk beginnen of na een dag hard werken voldaan naar huis toe gaan.

Voordelen werkgever

Niet alleen werknemers hebben baat bij bedrijfsfitness, ook loont het voor de werkgever om bedrijfsfitness binnen de organisatie te organiseren. Zo wordt de algehele gezondheid van personeel verbetert door regelmatig in beweging te komen tijdens de fitness. Men gaat er conditioneel op vooruit, maar ook ziektes worden voorkomen. Dit resulteert in minder uitval op het werk, waardoor de ziektekosten op de korte en lange termijn voor de werkgever lager uitvallen. Een win-win situatie dus.

Kostenplaatje

Veel organisaties bieden hun werknemers een korting op een abonnement aan om sporten buiten de organisatie te stimuleren. Toch zijn mensen geneigd bij thuiskomst niet meer naar de sportschool te gaan, omdat ze dan moe zijn na de gewerkte dag of te weinig tijd hebben. Ideaal is het dan ook om voor of na het werk direct naar de fitness te lopen en klaar te zijn alvorens je thuiskomt. Door als werkgever hierop in te spelen, heb je meer kans dat mensen daadwerkelijk meer gaan bewegen. Ook kan het betalen voor korting op een fitnessabonnement dan misschien niet het juiste effect hebben, waardoor je eigenlijk in verhouding meer geld kwijt bent. Als medewerkers minder gaan bewegen, neemt de kans op ziektes toe, waardoor je het beoogde resultaat dat je graag wilt bereiken als werkgever qua kostenpost, ook minder tot niet bereikt.

Gezond leven? Begin hier!

gezonder leven

Tijdens elk nieuw jaar hebben tienduizenden mensen hetzelfde idee: ‘Ik ga dit jaar veel gezonder leven.’ Uiteindelijk zijn deze voornemens slechts van korte duur en vallen mensen terug in hun oude patroon. Een grote reden hiervoor is het feit dat mensen de consistentie missen om deze voornemens vol te houden, waardoor ze er niet door mee kunnen gaan. Gelukkig heb ik een tool gevonden die jou kan helpen om consistent deze goede voornemens vast te houden.

Gezondbegin.nl

Deze tool is de website gezondbegin.nl een website vol met informatie die jou helpt om gezonde processen beter te begrijpen. De site staat bomvol met allemaal interessante artikelen die zeer informatief zijn. Deze artikelen kunnen variëren van algemene interessante tips, tot het bekijken van populaire items en hun relevantie tot een gezonde levensstijl. Een voorbeeld van zo’n artikel is het artikel: “Avocado Gezond?” Dit artikel onderzoekt of de stelling dat avocado’s gezond voor je zijn wel juist is en gaat hier diep op in. Zo kom jij achter relevante informatie die je kan gebruiken in je dagelijks leven.

De site is onderverdeeld in 3 secties.

Voeding

Gezondbegin.nl heeft een scala aan verschillende artikelen over de juiste voeding. Dit omdat het belangrijkste aspect van een gezond leven is altijd de voeding. Zels als je 7x per week sport kan je nog steeds ongezond leven wanneer je elke dag frikandellen en bitterballen eet. Daarom heeft gezondbegin.nl een hoop goede tips en interessante artikelen die je kunnen helpen om je voeding op peil te houden.

Deze artikelen kunnen heel specifiek informatief zijn, waarbij gezondbegin.nl onderzoekt of bepaalde vitaminen wel goed voor je zijn en wat de functie van deze vitaminen is. Maar deze artikelen kunnen ook algemene tips geven hoe je het beste kan beginnen aan een gezonder leven, of wat voor soort gewoontes je moet aannemen om gezonder te leven.

Aandoeningen

Gezondbegin.nl gebruikt de sectie van aandoeningen om een aantal redenen. Ten eerste wil de site een preventief beleid aan jou meegeven, dit betekent: Wanneer jij denkt dat je aan een bepaalde aandoening leidt, je hier snel op kan handelen zodat dit geen permanente gevolgen voor jou heeft. De sectie aandoeningen vertelt vooral waar je op moet letten met je lichaam en wat gevaarlijke symptomen zijn. Ook gaat deze sectie dieper in op bepaalde aandoeningen en bespreekt mythes en waarheden die er bestaan over aandoeningen. Veel van deze artikelen volgen het patroon om een aandoening uit te leggen, wat de symptomen zijn, wat de oorzaken hiervan zijn en hoe je deze aandoening kunt behandelen.

Medicijnen

Vergelijkbaar met de aandoeningen sectie, is de medicijnen sectie zeer informatief wanneer het gaat om verschillende medicijnen. Ook hier probeert gezondbegin.nl om te kijken welke medicijnen helpen en welke slechts voor de omzet van bedrijven zijn. Vaak wordt hier de geschiedenis van de medicijnen behandelt, waarvoor deze medicijnen zijn en of ze nog relevant zijn in onze moderne samenleving.

Gezond leven doe je met gezondbegin.nl

Kortom, een gezonde levensstijl krijg je niet op de een of andere dag. Dit komt met jaren lang hard werken. Het is altijd goed om je daarom in een gezonde omgeving te verkeren en gezondbegin.nl geeft je die perfecte omgeving. Dus als jij gezonder wilt leven, ga dan naar gezondbegin.nl