Fitness spullen voor thuis

Fitness spullen om thuis te trainen kan een goede oplossing zijn voor wie in vorm wil blijven zonder naar een sportschool te hoeven gaan. Ongeacht het soort oefening dat je beoefent, sommige toestellen zijn onmisbaar voor wie een fitness routine wil aanhouden.

Naast het waarborgen van de veiligheid tijdens de beoefening van lichamelijke activiteiten, is een ander voordeel van het hebben van eigen accessoires dat je op een meer gepersonaliseerde manier kunt kiezen, door uitrustingen te kiezen die aan jouw specifieke behoeften voldoen. Daarom presenteren wij in dit artikel een lijst van enkele essentiële fitnessapparaten voor wie een thuis gymnastiek wil opzetten. Kijk hier eens naar!

1. Fitnessbanden
Er zijn verschillende soorten fitness elastieken en elk van hen is een goede optie om te hebben. Trainingsbanden zijn namelijk perfect om thuis te trainen, wanneer het niet mogelijk is om naar de sportschool te gaan, bijvoorbeeld op reis.

De fitness-elastiek heeft verschillende niveaus en is zeer eenvoudig te gebruiken. Ze zijn geschikt voor praktisch alle soorten bodybuilding oefeningen.

Daarom zijn ze ideaal om het tempo van jouw trainingen hoog te houden, zelfs wanneer je niet bij de fitnessapparatuur kunt. En ook voor die keren dat je zin hebt om in een park te trainen. Een positief punt van de elastiekjes is dat ze zeer compact zijn en overal gemakkelijk kunnen worden opgeborgen.

2. Yoga mat
Zelfs voor wie geen yoga beoefent, is het hebben van dit accessoire een goede keuze. De yogamat is zeer geschikt voor elk type van directe vloeroefening. Het houdt de wervelkolom rechtop wanneer hij op de grond ligt, wat voor meer stabiliteit en veiligheid zorgt.

Deze uitrusting is zeer praktisch en voorkomt ongelukken dankzij het antislip oppervlak. Je moet echter wel letten op de grootte van de mat. Het ideale is dat het de vloer bedekt tussen jouw hoofd en jouw heup, zodat je veilig en comfortabel kunt oefenen.

Bovendien heeft de yogamat een uitstekende kosten-batenverhouding. Dus als je thuis of in parken aan lichaamsbeweging doet, is het de moeite waard om in dit accessoire te investeren.

3. Pilates Bal
Deze functionele trainingsaccessoire, ook bekend als de Swiss Ball, helpt het lichaam in evenwicht te houden en te versterken. Gemakkelijk te gebruiken, een geweldig toestel om thuis mee te trainen, hoewel het niet erg praktisch is om mee te nemen of op te bergen.

De bal is verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van 45 cm tot 85 cm in diameter. Volgens de merken moeten mensen die minder dan 1,55 m lang zijn, kiezen voor ballen van 45 cm. Voor degenen tussen 1,55 m en 1,70 m zijn ballen met een diameter van 55 cm ideaal. Voor mensen langer dan 1,70 m raden wij aan ballen met een diameter van meer dan 65 cm te gebruiken.

4. Kettlebell
Gebruikt in sportscholen en crossfit, de Kettlebell is een ijzeren bal met een handvat. Er zijn verschillende maten en gewichten, dus het is aan te bevelen ze in kits te kopen. Deze toestellen worden gebruikt om de lenigheid te verbeteren door dynamische bewegingen met een sterke energie verbranding en vereisen een grotere inspanning en focus van de gebruiker.

Als je jouw arm-, borst- en rugspieren wilt versterken, kunt je kiezen voor halters, die er in verschillende maten, vormen en gewichten zijn. De keuze van het gewicht varieert naargelang van de oefeningen die je wilt doen en jouw fysieke weerstand.

5. Dumbbell
Dumbbells zijn een van de grootste symbolen van bodybuilding. Deze traditionele toestellen voor krachttraining kunnen echter gemakkelijk thuis worden gebruikt. Ze zijn niet alleen praktisch en gemakkelijk te dragen, maar ook veelzijdig en maken krachttraining van de bovenste ledematen bij verschillende activiteiten mogelijk.

6. Balansschijf
De balansschijf is ook een van de meest gebruikte toestellen in sportscholen en pilates studio’s. Zijn populariteit dankt hij aan zijn omvang, die praktisch en gebruiksvriendelijk is, maar ook aan de hoeveelheid spieren en functies die hij vervult. Naast het versterken van de onderste ledematen en de buik, helpt de schijf natuurlijk ook bij het evenwicht van het lichaam.

7. Scheenbeschermers
Een van de meest aanbevolen accessoires voor wie de spieren wil versterken. Scheenbeschermers worden traditioneel gedragen in sportscholen en kunnen ook thuis worden gebruikt. Het is aan te bevelen een set van dit accessoire met verschillende gewichten aan te schaffen, zodat je de belasting kunt opvoeren naarmate jouw trainingen vorderen.

Halters: onmisbaar voor de sportieveling

Fit en in conditie blijven is hoe dan ook een doelstelling waar heel wat mensen naar streven, of naar zouden moeten streven. Daarvoor kan je naar de fitness gaan of samen met wat vrienden sporten. Echter is dat al vaak een hele verplaatsing en een hele organisatie. Het is daarom ook wel zo handig dat je gewoon thuis even aan de slag kunt met wat daar ligt. Het item om dan in huis te halen? Halters!

De basis van krachttraining

Halters zijn bijzonder gemakkelijk in het gebruik dankzij hun eigenschappen. Klein, zwaar en wendbaar en bovendien te gebruiken in heel wat verschillende oefeningen. Halters zijn dan ook een essential voor iedereen die in meer of mindere mate aan krachttraining doet. Daar hoef je overigens niet meteen beelden voor je ogen te krijgen van gespierde mannen en bodybuilders: krachttraining is een belangrijk onderdeel van vermageren en in conditie komen. Halters thuis hebben is een prachtige eerste en nodige stap richting gezonder en fitter in het leven staan. Een korte internetzoektocht toont al zeker en vast tientallen oefeningen met halters.

Move your life

Bovendien zijn halters gemakkelijk om op te bergen en in huis te houden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele types halters en gewichten die er op de markt zijn. Geïnteresseerd in een halter? Neem dan zeker eens een kijkje op fitnessapparaat.nl voor een uitgebreid gamma aan halters afhankelijk van jouw kracht en doelstelling.